Mięso z uda indyczki – bez kości, ze skórą
Otrzymujemy je za pomocą trybowania z uda indyka. Mięso jest ręcznie oddzielane od kości i chrzęści – wykrawane nożem specjalnie do tego przeznaczonym, przez odpowiednio przeszkoloną osobę, po czym układane w pojemniki wyścielone folią polietylenową.
Mięso pakowane jest w worki polietylenowe o różnej pojemności, według zamówień, w tzw. opakowanie bezpośrednie. Następnie pakowane są one w tzw. opakowania transportowe, tj. skrzynki PE, białe lub czerwone, kartony, pakowane na paletę H1. Pojemniki są układane na paletach H1 i przewożone do chłodni magazynu wyrobu gotowego.
Optymalne warunki przechowywania naszych produktów to temperatura od 0 do +4oC. Przydatność do spożycia mięsa z naszego zakładu to 6 dni, a w opakowaniach vacum 14 dni od daty produkcji (uboju). Masz pewność, że nasze produkty są wolne od bakterii Salmonella typu Typhimurium i Enteritidis.